2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

Jogdíj miatt emelkednek a pendriveárak

Már csak attól függ, melyik napon jelennek meg a Magyar Közlönyben az ez évi Artisjus-jogdíjak, és a pendrive-ok ára meg fog emelkedni, ugyanis attól a naptól kezdődően a memory penekre is jogdíjat kell fizetni. - írja a prim.hu

Teljes cikk »»»

Témaindítás: 2009.03.02.
Utolsó hozzászólás:
Hozzászólások: [5.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

toromon 2009.03.06. 13:07 • [5]
Nekem még mindig nincs vele túl sok gondom. Megveszem a DVD-t, kifizetem a jogdíjat, de könyörgöm ne Dundika fellépőruháját finanszírozzam!!! Ingyen letöltésk.... Van a számítógép ára, van az internet előfizetés ára és van az adathordozó ára. Miért nem az előfizetésbe építik? Azt legalább nem lehet külföldről hozni.
És a Playback bulik helyett az áruházak miért nem CD-ket adnak üres árában? Akkor nem kéne egy Bódi Gusztit, meg egy Fekete Pákót végighallgatnom, hogy élvezzem Emiliót, Szandit, vagy Völgyesi Gabit, stb. Közülük meg hívjanak egyet, de őt nagykoncertre.
Előzmény: BaSa1976 • 2009.03.05. 15:56 • [4] • Előzménykövetés 
BaSa1976 2009.03.05. 15:56 • [4]
Azt szokták mondani, hogy zenét, filmet, stb. letölteni azért nem legális, mert a letöltött dolog után a szerző, előadó, stb. nem kap jogdíjat. Namármost a CD, DVD, egyéb másolásra alkalmas számítástechnikai eszköz árában tudtommal eddig is volt jogdíj, szóval ha most az utolsó, eddig még nem "jogdíjazott" dolog árába is berkják a jogdíjat, akkor gondolom innentől a letöltés teljesen legálissá válik, hiszen akár akarja valaki, akár nem, ha van letöltésre és tárolásra alkalmas eszköze, akkor az után megfizette a jogdíjat, még akkor is, ha csak a saját készítésű dolgait tárolja, ami után persze nem tudja visszaigényelni a saját magának fizetett jogdíjat.
Azért hogy tippet is adjak az illetékeseknek a valóban illegális dolgok visszaszorítására, az egyik nagy magyar tárhely szolgáltatónak már pár éve működik egy érdekes szolgáltatása. Egyrészt adnak 500MB tárhelyet ingyen bárkinek, de korlátozzák az egyes fájltípusoknál a maximális méretet. Ez még oké is lenne, de van egy másik szolgáltatásuk, ami több mint gyanús. Ott 30GB-ot adnak mindenféle méretkorlát nélkül, de azzal a feltétellel, hogy az oldal látogatói alapból csak a nyitólapot láthatják, a 30GB-ra felrakott dolgokat csak akkor láthatják, ha fizetnek egy emelt díjas SMS-t. Láttam már néhány ilyen oldalt, gyakran már a nyitólapra is az első ránézésre jogdíjasnak látszó zenéket, filmeket, játékokat írják ki ajánlónak. A buli az egészben, hogy a regisztrálásnál a feltételek között írja a szolgáltató, hogy az SMS-ekből befolyt összegnek csak egy kisebb részét tarthatja meg a honlap készítője, a nagyobb részen pedig osztozik a tárhelyet adó cég, és a beérkezett SMS-t regisztráló cégeg, azaz a 3 Magyarországon működő mobiltelefonos cég. Vagyis nemcsak hogy segítik az illegális letöltéseket (ahol kimondottan pénzt is keresnek a dologgal, tehát még véletlenül sem az a kategória, amikor pár srác nem üzleti célból ingyen átküld valamit a haveroknak), de ráadásul ebben a legnagyobb multicégek is benne vannak. És eddig valahogy nem nagyon hallottam híreket arról, hogy az általam legmélyebben tisztelt jogvédők vizsgálták volna őket ebből a szempontból...
Mamó 2009.03.03. 12:58 • [3]
ez remek! és a szerzők jogdíját mikor emelik??? kb. 10 éve nem változott, felháboríító hogy pl egy dalszöveg után a szerző 4 (NÉGY) Ft-t kap, és ebből még adózik! 10 dal után pl. 40 Ft-t kap / eladott CD (amit monjuk eladnak 3400 FT-ért)! és a kiadott max. ár helyett annyiért árulják a boltok amennyiért ők gondolják! a haszon persze gondolom az övék!!!
scsaba 2009.03.02. 23:20 • [2]
Ezt meg kell támadni! A Pen-drive adattároló.
1. Az adattárolás nem szerzői jogdíj köteles!
2. Manapság a pen-driveokat átmeneti tárolásra használják, és nem illegális másolásra. Ezek az eszközök nem is használhatók közvetlen módon zenelejátszásra.
toromon 2009.03.02. 18:14 • [1]
Kis lépés es nekem, de nagy lépés Dundikának. ;)
lap teteje
További oldalak 1
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még