2024. május 19. | vasárnap | Ivó, Milán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Különleges Ákos videókra bukkantunk - nézd meg
Ez hogy lehet? A világ minden tájáról nézhető a magyar zenekar koncertje
Bársony Bálint a pop-jazz és jam világában folytatja
Megvan az Eurovíziós Dalverseny magyar indulója
Kapcsolatok
Mindfields Factory
Legnépszerűbb csengőhangok

Új énekessel vág neki a Mindfields Factory a 2009-es évnek

Már-már úgy tűnt, hogy az ígéretes jövővel bíztató Mindfields Factory további működésére megsemmisítő csapást mért énekesük, Tóth Attila távozása. Azonban az együttes honlapján a nemrégiben feltűnt örömteli üzenetből kiderül, hogy a fiatal formáció új frontemberrel az élen, újra indítja a progresszív-power dalok sorozatgyártását.

Lippai Tamás már 2005. közepén elkezdte a zenekar szervezését, de a végleges felállás 2006. májusára alakult ki. Az alapító gitároson kívül, Pivarcsi Gábor billentyűzik, Borbély Balázs basszusgitáron játszik és Hekker Máté dobol. Tóth Attila, a progresszív-metált játszó csapat kitűnő torkú énekese nem sokáig tolmácsolhatta az időközben Mindfields Factory-re váltó formáció kizárólag angol nyelvű dalait; a 2007 augusztus 20-án indult Társulatban való részvétel feltétele ugyanis kizárólagosságot jelentette. Hekker Máté dobos időszakos angliai kint tartózkodása ugyancsak kényszerpihenőre ítélte a lemezkészítés előtt álló tehetséges, fiatal muzsikusokat.

Több mint egy évig tartó kitartó keresés után, a Mindfields Factory zenekar végül megtalálta új énekesét. Duma "Conan" Róbert bemutatkozásként, az együttes honlapjáról letölthető, még 2006-ban kiadott négyszámos demo-felvételei közül a Lake of Roses tételét énekelte föl. A lírai kompozíció alighanem kemény kihívást jelentett a 25 éves fiatalember számára, de a Mindfields Factory tantestületének elsőfokú határozata alapján, Conan felsőbb osztályba léphet.

Amint beindulnak az élő megmérettetések, a végső szót persze a kemény zene – valamint a zenekar – szigorú zsűrije, vagyis maga a közönség fogja kimondani. Annyi a felvétel meghallgatásából már most kiderül, hogy volt értelme a hosszú várakozásnak; a jelek szerint, a csapat megtalálta Tóth Attila méltó utódját.

A 2009-es év így új lehetőségeket rejt a zenekar számára. A már jó ideje fiókban szunnyadó komplett nagylemeznyi anyag várva várt megjelentetéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a frissen leigazolt énekes mielőbb betanulja a nótákat. Ugyanis a már egy éve feljátszott és rögzített zenei alapokhoz már „csak” az énektémák hiányoznak. Hekker Máté dobos hazatértével immár semmi akadálya az új felállás élő bemutatkozásának, melyen a Mindfields Factory debütáló albumán szereplő vadonatúj szerzemények is helyet kapnak – természetesen az új énekes hangjával.

Az együttes honlapján a további események figyelemmel kísérhetők.

-Hegedűs István-

[2009.02.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még